Hoe gebruik ik de online design tool?

Hieronder vindt je een beschrijving van alle basis mogelijkheden in de online design tool. Wanneer je een ontwerp hebt geselecteerd wordt deze geopend in de online design tool. Aan de linker kant vindt je de optie om de eerst of de tweede pagina te bekijken. Wanneer je klikt op de verschillende elementen van het ontwerp krijg je meer opties te zien, afhankelijk van wat je geselecteerd hebt.

Jouw Logo
Om de afbeelding te verplaatsen klik je op je afbeelding en sleep je hem naar de gewenste positive. Om het logo te veranderen klik je simple weg op de afbeelding, hierdoor verschijnen er verschillende opties. Je kunt nu in het linker paneel verschillende acties doen, bijvoorbeeld je logo draaien, spiegelen, kleiner maken of de afbeelding vervangen. Wanneer je klikt op ‘Afbeelding vervangen’ krijg je de optie om je eigen bestand te uploaden, een relevante afbeelding te kiezen uit de beeldbank, of een recent gebruikte afbeelding te kiezen.

Afbeeldingen
Om een afbeelding aan te passen of te veranderen klik je allereerst op de afbeelding. In het linker panneel kun je verschillende acties uitvoeren waaronder het draaien, spiegelen, kleiner maken of vervangen van je afbeelding. Wanneer je klikt op ‘Afbeelding vervangen’ krijg je de optie om je eigen bestand te uploaden, een relevante afbeelding te kiezen uit de beeldbank, of een recent gebruikte afbeelding te kiezen. Om de afbeelding te verplaatsen klik je op je afbeelding en sleep je hem naar de gewenste positive. Soms is het niet mogelijk om een afbeelding te verplaatsom omdat dit het algehele ontwerp dit niet toestaat.

Tekst
Om een stuk tekst in je ontwerp te verplaatsen klik je op de tekst en sleep je deze naar de gewenste positive. Door dubbel te klikken op het tekstblok kun je de tekst aanpassen. In het linker panneel kun je het lettertype en de grootte veranderen, de tekst centreren, de kleur aanpassen en nog veel meer. Terwijl je de tekst aan het aanpassen bent is het ook mogelijk om het tekstblok te verplaatsen. Sleep het tekstblok gewoon naar de gewenste positie.

Opties bovenin het menu
Bovenin de online design tool zijn er verschillende opties om je te helpen. Zoals de opslaan knop om tussentijds je werk op te slaan. Vergeet niet dat je ingelogd moet zijn om te kunnen opslaan. Heb je een foutje gemaakt dan kun je dit gemakkelijk herstellen door op ‘ongedaan maken’ te klikken, een andere optie is om iets dat ongedaan is gemaakt opnieuw uit te voeren. In- en uitzoomen is ook mogelijk met de knoppen bovenin het scherm. Om de printmarges te bekijken, zoals de veilige zone, de snijlijnen en het afloopgebied, klik je op de knop ‘overlappen’. Je kunt ook een proefversie met watermerk downloaden om uit te printen en zo makkelijk te controleren. Let op, het bestand met de proefversie kun je niet uploaden in een bestaande bestelling. Je ontwerp kan alleen besteld worden door de stappen te volgen in de online design tool.